Guerilla Verde

Editia a XV-a, martie – mai 2017

Cea de-a XV-a editie a caravanei educationale Guerilla Verde se desfasoara in perioada martie-mai 2017, in orasele Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca,  si Timisoara.

Pentru al treilea an consecutiv, caravana Guerilla Verde face parte din evenimentul european Green Week organizat de Comisia Europeana, al carui tema este „Green Jobs for a greener future”.

Noutatea acestei editii a caravanei este aceea ca elevii si studentii au ocazia de a intra in contact cu angajatii companiilor, intr-un program de Eco-Mentorat prin care afla chiar de la acestia care sunt cunostintele necesare pentru o cariera in domeniul protectia mediului.

Prin intermediul DECS, Guerilla Verde prezinta o colectie online de clipuri-documentare despre inovatie si oamenii care creeaza valoare in Romania, din stiinta, tehnologie, geografie si societate.

Afla traseul si programul caravanei  aici.

Conceptul Guerilla Verde

Lansata in 2009, Guerilla Verde este prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania. Caravana se desfasoara sub forma unor evenimente locale care contin: proiectii de film, dezbateri, concursuri.

Obiectivul acestui proiect este de a determina populatia sa aiba initiative concrete pentru protectia mediului prin implicarea in actiuni de voluntariat dar si ce pot face in viata de zi cu zi pentru a deveni mai responsabil fata de mediu.

Colectare selectiva

Fiecare companie sau unitate de invatamant inscrisa in Guerilla Verde isi poate implementa un program de colectare selectiva la nivelul intern (hartie, doze de aluminiu, baterii, plastic) cu ajutorul partenerilor Guerilla Verde (autoritati locale, asociatii colective).

Evenimente

Evenimentele sunt organizate in companii (pentru angajati si parteneri), scoli, licee, universitati, sali de cinema, sali de spectacol, cu intrarea libera. Evenimentele locale sunt organizate cu sprijinul autoritatilor (primarii, APM-uri locale) si mass-media locala. Fiecare proiectie de film este insotita de un dialog, dezbateri si sesiuni de Q&A in prezenta invitatilor speciali (ONG-uri, parteneri locali).

Responsabilitate

Angajatii companiilor sunt invitati la proiectiile organizate in scoli pentru a putea interactiona cu tinerii (mentoring, public speaking, exemplu de implicare in actiuni de voluntariat, etc).